Zante Dilemma – Σχετικά με το συγκρότημα

1

Ο επικεφαλής των Zante Dilemma Κώστας Εφέπουλος, γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Μετά την επιστροφή στην πατρίδα των γονιών του μαζί με φίλους του μουσικούς, έφτιαξαν στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 1985 τη πρώτη τους μουσική μπάντα με το όνομα «Enola Gay».

Ακολουθούν τα συγκροτήματα που ίδρυσε ο ίδιος όπως οι Dilemma’s End 1987, Black Opera 1989, No more tears for George 1992, Red Orange 1994, Death on Stage 1996 και το 1998 στη Ζάκυνθο δημιουργήθηκαν οι «Zante Dilemma».

Η έμπνευση, η δημιουργικότητα, ο πειραματισμός και η πρωτοτυπία τόσων χρόνων βρίσκουν διέξοδο. Στο μουσικό τους οδοιπορικό οι Zante Dilemma σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας ξεκινούν να βρουν το χαμένο παραμυθένιο έρωτα για τη Χριστίνα.

Από το 2004 ως ZanteDilemma μέχρι σήμερα έχουν ηχογραφήσει:

Το 2004 υπογράφουν δισκογραφικό συμβόλαιο με την Plus Rec και κυκλοφορούν το album «Χριστίνα» . Το τραγούδι «Χριστίνα» γίνεται μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Όλο το αγγλόφωνο υλικό του δίσκου μαζί με κάποια νέα τραγούδια κυκλοφόρησαν από τη Warner Music Σκανδιναβίας σε όλα τα Σκανδιναβικά κράτη και στη Γερμανία ανεβάζοντας το τραγούδι στις πρώτες θέσεις των Ευρωπαϊκών Charts.
Το 2006 κυκλοφορεί το album με τίτλο «Μην απορείς…ο κλόουν δεν θα’ρθει απόψε» και οι Zante Dilemma συνεχίζουν να μας ξαφνιάζουν με πρωτότυπες μουσικές εμπνεύσεις και συνεργασίες.
Το 2007 κυκλοφορεί το single «Χριστίνα/My Christina remix 07». το remix συμπεριλήφθηκε στη συλλογή «Absolute Summer Hits 2006» που κυκλοφόρησε στις Σκανδιναβικές χώρες και την Γερμανία μαζί με μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως Robbie Williams, James Blunt, Kelly Clarkson κ.α.
Το 2008 κυκλοφορεί το album των Zante Dilemma με τίτλο «Το Μυστικό – The secret» που περιέχει την συνεργασία με τη Samantha Fox στο τραγούδι «Midnight Lover». Το Νοέμβρη του 2008 εμφανίζονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στην Αθήνα.
Το 2009 κυκλοφορεί το album των Zante Dilemma με τίτλο «Βροχοποιός», με δώδεκα αυθεντικές μελωδίες που ισορροπούν ανάμεσα σε κρυστάλλινους ηλεκτρονικούς ήχους και σε κλασικά όργανα. Τραγούδια που ξεχώρισαν είναι τα : «Νάντια» διασκευή από το τραγούδι του Νίκου Καρβέλα, «Cristina» στα ιταλικά και το «Μην κουραστείς να μ’αγαπάς» από το κλασικό τραγούδι του νέου κύματος το οποίο πρωτοερμήνευσε ο Λάκης Παππάς. Το καλοκαίρι 2009 βρίσκει τους Zante Dilemma σε περιοδεία με συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και τελευταία τη Ζάκυνθο, στην ιστορική πλατεία του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.
Το 2010 οι Zante Dilemma έρχονται σε επαφή με τον Paul Mazzolini τον συνθέτη και ερμηνευτή του «I Like Chopin» και του προτείνουν να συνεργαστούν στο ιστορικό αυτό τραγούδι της δεκαετίας του 80.
Το 2011 κυκλοφορεί το πρώτο digital single με τίτλο «Το Μυστικό», ένα ντουέτο με τη Samantha Fox στο παλιό τραγούδι των Zante Dilemma «The Secret» και το οποίο κυκλοφορεί σε 25 χώρες σε όλο το κόσμο. Την ίδια χρόνια κυκλοφορεί το ομότιτλο album των Zante Dilemma, σφραγίζοντας το τέλος μιας διλημματικής εποχής όπου οι Zante Dilemma πιστοί στο κοινό τους σε Ελλάδα και εξωτερικό ανανεώνουν τους ήχους και τιμούν εκείνους που συμπορεύθηκαν μαζί τους στα εύκολα και στα δύσκολα στα απλά και στα σύνθετα.
Το καλοκαίρι του 2010 στο SummerTourτων ZanteDilemmaξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία στα Μετέωρα όπου οι ZanteDilemmaκάτω από ηλεκτρονικούς ήχους φωταγωγούν με laserτο σύμπλεγμα των γνωστών βράχων και παίρνουν τα εύσημα της μεγαλύτερης παραγωγής της χρονιάς όπου συνεργάστηκαν πέντε εταιρείες φωτισμού και τρείς εταιρείες ήχου.

Το Winter Tour 2011-12 σε οκτώ πόλεις της Ελλάδας με τη SamanthaFoxκαι με αφετηρία το Studio 54 στην Αθήνα σφραγίζει οκτώ live δυναμικές παρουσίες των Zante Dilemma και ο κόσμος γνωρίζει από κοντά τη φιλοσοφία του “Sound and Light Revolution” το οποίο προωθούν τα τελευταία χρόνια σε όλα τα live σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 2013 οι ZanteDilemmaκάνουν τα εξής DigitalSingles: HitthatPerfectBeat, Ζηλεύει η νύχτα, FourSeasonsinoneday, Herecomesthesun, PersonalJesus, EleanorRigby.Την ίδια χρονιά γίνεται η μεγάλη συνεργασία με τον Μαέστρο Ραφαήλ Πυλαρινό στην οποία ηχογραφηθηκαν οι μπαλάντες Χριστίνα και το μυστικό με κλασικά όργανα.

Φτάνοντας στο 2014 οι ZanteDilemma ηχογραφούν το τραγούδι ComeonBrazilπου θα ταξιδέψει μαζί με την Εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.